Kihelkonna valib aukodaniku (4)

Kihelkonna vallavolikogu arutab oma järgmisel istungil valla aukodaniku nimetamist. Vallavolikogu esimehe Rene Reinsoo sõnul ei ole vald taolist tiitlit varem välja andnud, kuigi kaks aastat tagasi valla põhimäärus sellise võimaluse sätestas.

“Kuna peagi on saabumas meie vabariigi 90. aastapäev, siis leidsin, et oleks sobilik aeg valla aukodanik volikogus valida,” tõi Reinsoo välja ühe põhjuse, miks otsustati võimalikule traditsioonile alus panna. “Tublisid ja väärikaid inimesi on Kihelkonna vallas ju küllaga.”

Rene Reinsoo sõnul ütleb põhimäärus, et valla aukodaniku tiitel antakse austusavaldusena vallale osutatud teenete eest ja selle otsustab vallavolikogu.

“Kui volikogu on valla aukodaniku tiitli andmisega päri ja jõuame kokkuleppele, kes on selleks sobivad kandidaadid, siis toimub aukodaniku tiitli üleandmine 24. veebruaril Kihelkonna rahvamajas pidulikul kontsert-aktusel,” avaldas Reinsoo lootust, et esimene valla aukodanik pärjatakse vabariigi sünnipäeval. Kindlasti saab tulevane aukodanik ka vastava tunnistuse. Reinsoo lisas, et seisukoht muude autasude kohta võetakse lähitulevikus.

Print Friendly, PDF & Email