Valjalas tõusid sotsiaaltoetused

Teisipäeval otsustas Valjala vallavolikogu tõsta sotsiaaltoetusi.

Täiesti uue sotsiaaltoetusena on nüüd Valjalas vaktsineerimistoetus emakakaela vähi tekke ennetamiseks. Valjala vallavanem Kaido Kaasik ütles, et tegemist on uudse vaktsiiniga, mis mõeldud 12-aastastele tüdrukutele.

“Konsulteerisime perearstiga ning leidsime, et kuna riik vaktsiini veel ei toeta, on mõistlik seda teha valla poolt, kusjuures 25 protsenti jääb lapsevanema enda kanda,” märkis vallajuht.
Kaasik rääkis, et nüüdsest saavad need pered, kus mõlemad vanemad on Valjala valla elanikud, sünnitoetust 5000 krooni (see summa kehtib ka üksikvanemaga pere puhul), juhul aga kui registri järgi on valla elanik üks vanem, makstakse sünnitoetust 3000 krooni.

Kaasiku sõnul tõusis ka ranitsatoetus, mis endise 600 krooni asemel on nüüd 800 krooni ning laste prillitoetus on endise 350 asemel 500 krooni. Gümnaasiumides käivad õpilased saavad koolisõidutoetust 500 krooni ning volikogu otsustas tasuda ka laste huvialakoolide kohatasud 100-protsendiliselt.

Print Friendly, PDF & Email