Looduskaitsekeskus kutsub Loonale seirepäevale

Tähistamaks rahvusvahelist märgalade päeva, mille teema on sel aastal “Rikkumata märgala, terve inimene”, kutsub riikliku looduskaitsekeskuse Saare regioon huvilisi 4. veebruaril Loona mõisa seirepäevale.

“Meie maakonnas on kaks rahvusvahelise tähtsusega märgala. Neil toimuvat jälgitakse pikaajalise riikliku seireprogrammi alusel. Kuidas seda on tehtud ja mis tulemusi see on andnud, sellest ettekandjad räägivadki,” märkis LKK Saare regiooni looduskaitsespetsialist Kadri Kullapere.

Loonas kell 11 algaval teemapäeval räägib riikliku looduskaitsekeskuse peaspetsialist Riina Matverk kõigepealt seda, miks seiret tehakse. Mereimetajate seirest kõneleb tuntud hülgeuurija Ivar Jüssi.

Rahvusvahelisest õhuseirest Vilsandil annavad teada keskkonnauuringute keskuse töötajad Margus Kört ja Eerik Teinemaa. Saaremaal tehtavast linnustiku seirest teavitavad Aivar Leito maaülikooli põllumajanduse ja keskkonnainstituudist ning Rein Nellis LKK Saare regioonist.

Buss Loonale väljub 4. veebruaril kell 10 Kuressaare bussijaama tagusest parklast. Loonal pakutakse ka lõunasööki (ettetellimine telefonil 45 46 510).
Rahvusvahelist märgalade päeva (2. veebruar) tähistatakse alates 1997. aastast. Eestis kuulub rahvusvaheliste märgalade nimistusse 11 kaitseala, sealhulgas Vilsandi rahvuspark ja Laidevahe looduskaitseala Saare maakonnast ning naabermaakondadest Hiiumaa saared koos Käina lahega ja Matsalu rahvuspark Läänemaalt.

Print Friendly, PDF & Email