Kohtus: Radariavastaja kasutajad kohtu all

Eile oli Kuressaare kohtumajas arutelu viie autojuhi üle, kes mulluse Saaremaa ralli ajal (12–13 oktoober) juhtisid mootorsõidukit, milles oli töötav liiklusjärelevalve kiirusemõõteseadet avastada või selle tööd häirida võimaldav seade.

Pärnu maakohtu esimehe abi-pressiesindaja Elo Kirsipuu kinnitas Oma Saarele, et eile kohtu all olnud isikud (Karin, Nikolajs, Martins, Aldis ja Mikhail) tabati politsei poolt Saaremaa ralli ajal.

“Kõigile koostati protokollid mootorsõiduki juhtimise eest, milles asub kiirusemõõteseadet avastada või selle tööd häirida võimaldav seade,” ütles Kirsipuu, lisades, et ühe kohtualuse, Mikhaili osas palus kohtuväline menetleja (julgestuspolitsei esindaja) menetlusalust isikut karistada rahatrahviga 30 trahviühikut (1800 krooni) ja seade konfiskeerida. Kuidas kohus otsustab, selgub veebruari algul. Sellise seadme omamise eest võib sõidukijuhti karistada kuni 6000-kroonise trahviga.

Meedias on varem mainitud, et kõigil kolmel juhul avastas politsei Saaremaa ralli ajal autost kiirusemõõteseadmest autojuhile märku andva radariavastaja Cobra.

Politsei on ka öelnud, et radariavastaja ei tasu end ära, sest selleks ajaks, kui sõidukis asuv radariavastaja juhti hoiatab, on politsei kiirusemõõteseadmel kiirus juba fikseeritud. Samuti on politseil olemas antiradarid, mis aitavad kindlaks teha radariavastajaid.

Print Friendly, PDF & Email