Saare randa jõuab 200 tihumeetrit ümarpuitu

Reedel sai Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare merevalvekeskus teate Küprose lipu all sõitvalt kuivlastilaevalt Lisa Lehmann, et tugeva edela tuule tõttu paiskus laevalt merre 200 tihumeetrit ümarpuitu.

Lääne piirivalvepiirkonna avalike suhete juht Janne Mets ütles, et laev, mis oli teel Lätist Soome, kaotas puidulasti Vilsandi saarest 38,5 kilomeetrit loode pool asuval laevateel. “Praegune loodetuul toob need puud ilmselt Saaremaa rannikule, Kihelkonna kanti,” teatas ta.

Riikliku looduskaitsekeskuse Saare regiooni direktor Tõnu Talvi ütles Oma Saarele, et praegu on kaotatud puidust randa jõudnud vähe. “Põhiliselt on palgid randa tulnud Harilaiu kandis ja me plaanime need rannast ära koristada,” lisas ta. “200 tihumeetrit on 15 metsaveoauto koormat,” täpsustas ta.

“Õnneks pole rannikulähedasel merel praegu kalamehi ja kaatreid sõitmas, mida palgid ohustaksid,” ütles Talvi. Kuressaare merevalvekeskus hoiatab siiski kõiki merel liiklejaid hulpiva puidulasti eest.

Print Friendly, PDF & Email