Linnapea: Prügi väljaveoga mandrile ei kaasne suur hinnatõus (5)

Kuressaare linnapea Urve Tiidus kinnitas neljapäeval linnavolikogu ees esinedes, et prügi väljaveoga mandrile ei kaasne suurt hinnatõusu.

Kudjape prügila sulgemisega kaasneva prügi väljaveo võimalikust mõjust prügiveo hinnale järgmisel aastal rääkis Tiidus seoses volikogu liikme Bruno Pao arupärimisega.

Linnapea ütles, et kui kõik linna prügi sorteerida seaduses ette nähtud tingimustel, väheneb segaolmejäätmete hulk prügi kogumahust 25 protsendile. Kui praegu läheb Kuressaare linnast Kudjape prügilasse 8000 tonni olmejäätmeid aastas, siis pärast sorteerimist jääb olmeprügi järele 2000 tonni.

“See tähendaks, et aastas läheks Kuressaarest mandrile sada 20-tonnist autot ja iga kodaniku jaoks tähendab see 8-kroonist kulutust kuus, mitte rohkem,” väitis Tiidus. “Isegi kui kütuse hind ja prügi ladestamise hind tõuseb, on see hind siiski suhteliselt talutav,” leidis linnapea.

Pao tõdes, et aasta tagasi oli OÜ Prügimees arve sajaliitrise konteineri tühjendamise eest kuus 130 krooni ja praegu on see 210 krooni.

Print Friendly, PDF & Email