FC Kuressaarest lahkub üheksa mängijat

FC Kuressaarest lahkub üheksa mängijat

 

Uut hooaega Eesti jalgpallimeistrivõistluste esiliigas mängimisega alustavast FC Kuressaarest on lahkunud või lahkumas mitmed mängijad. Seda eesotsas Lätisse mängima siirduva Dmitri Kulikovi (fotol kollases), jalgpallist loobunud Viktor Aloneni ja Janek Hepneriga, kelle teenetest loobus klubi ise.

Saarlaste jalgpalliklubi jääb ilma mitmeid aastaid liidrirolli täitnud ning klubi eest 39 väravat löönud Dmitri Kulikovist, kes perekondlikel põhjustel kolib Lätimaale ja asub mängima Riia FK Jauniba võistkonnaga sealses esiliigas.

Meeskonna peatreeneri Jan Važinski sõnul on Kulikovi lahkumine meeskonnale valus löök. “Ta andis tiimile ikka väga palju juurde ja me saime alati arvestada, et meil on olemas suurte kogemustega liider,” vahendas peatreeneri sõnu klubi kodulehekülg.

Teise lahkujana on teada Janek Hepner, kelle teeneid FC Kuressaare ise kauem kasutada ei soovinud. Aasta aega siinses klubis mänginud äärekaitsja oleks oma sõnul saarlaste eest edasi mänginud, kuid klubi juhtkonna otsuse vastu ei saa.

Klubi presidendi Priit Penu sõnul loobutakse Hepnerist, kuna esiliiga tasemel saavad hakkama ka klubi enda kasvandikud. “Janek tuli meile meistriliigasse appi, kuna sellisel tasemel kaitsjaid meil napib, ent aste madalamal peaksid kindlasti ka meie oma kasvandikud toime tulema,” kommenteeris Hepneri lahkumist klubi president.

Lisaks Kulikovile ja Hepnerile on oma lahkumisest teatanud ka Viktor Alonen. Ka Eesti koondise särgis mänginud kaitsja lõpetab jalgpallurikarjääri.

FC Kuressaare on ise loobunud ka Martin Salongist ja Kevin Ranna teenetest. Uut klubi otsib poole hooaja pealt meeskonna väravasse tulnud Rene Kaas. Uuel hooajal ei näe väljakul ka Ken Müüri, Vitali Ištšuki ja Dmitri Girišinit, kes olid eelmisel aastal klubi nimekirjas.

Priit Penu sõnul jätavad igasugused lahkumised meeskonnale oma jälje, kuid esiliiga on just õige koht andmaks noortele võimalust end näidata.
Uutest tulijatest on praegu kindel vaid ühe mängija nimi. Kollase särgi tõmbab uuel hooajal selge Tuneesia päritolu Mohamed Rekaya, kes mängis meeskonna eest ka Aastalõputurniiril.

Print Friendly, PDF & Email