SWE-7 kaotas: mängujuht viidi saalist haiglasse (9)

SWE-7 kaotas: mängujuht viidi saalist haiglasse

 

Kuressaare SWE-7 kaotas laupäeval TÜ/Rocki II meeskonnale 76 : 87. Mängupilti muutis külaliste kasuks suuresti see, et saarlaste mängujuht Rene Kiil viidi saadud vigastuse tagajärjel kiirabiga haiglasse. Treeneri sõnul tuvastati noormehel luumurd ja seetõttu peab ta platsilt eemale jääma hooaja lõpuni.

Kui saarlased suutsid pea kolm veerandaega mängu enam-vähem võrdsena hoida, siis pärast Rene Kiili vigastust ning Kristo Tederi ja Egert Väinaste viiendaid vigu mängu teisel poolel lagunes saarlaste tegutsemine täielikult. Treener Marko Oolu sõnul oli teine poolaeg alla igasugust arvestust, kuna polnud meest, kes mängu käima tõmmanuks.

Esimeses kohtumises võõrsil Rocki meeskonda võitnud saarlased suutsid mängu alguse kodusaalis kontrolli all hoida. Kui esimene veerandaeg lõpetati kaotusseisul 20 : 22, siis teise veerandi alguses suudeti kohati ka paari punktiga ette minna. Mängu esimene tagasilöök tuli minut enne poolaja lõppu, kui Rene Kiil justkui niidetult maha langes ning platsilt ära tuli toimetada. Poolaeg läks külalistele tulemusega 43 : 46.

Teisel poolajal püüdsid saar-lased küll järele võtta, kuid vastasest kaugemale kui kaks punkti enam ei küünditud. Seisult 56 : 58 viskasid külalised kaheksa punkti saarlaste kahe vastu. Kui viis minutit teisest poolajast mängitud, pidi vigade tõttu väljakult lahkuma Kristo Teder.

Kolmas veerandaeg lõpetati seisul 61 : 66. Viimasel veerandil hakkas vahe kärisema, Rock libises vaikselt 10 punkti kaugusele. Kuus minutit enne mängu lõppu lahkus vigade tõttu väljakult Väinaste. Saarlased toitsid end mängu lõpuminutitel vaid kolmepunktivisetega, Siim Hiie panustas kahe ja Urmas Oja ühe viskega. Minut enne lõppu jõuti vastastest kuue punkti kaugusele, kui Indrek Õunpuu tabas kahest vabaviskest ühega. Lõpuvile kõlas seisul 76 : 85 tartlaste kasuks.

Treener Marko Ool ütles mängu kommenteerides, et teine poolaeg oli alla igasugust arvestust. Oolu sõnul otsustas palju Kiili väljakukkumine, kuna asemele kedagi eriti panna ei olnud. Seda näitasid ka viimased minutid, kui SWE-7 tegutses suhteliselt sihitult. “Midagi ei toiminud,” sõnas Ool.

Miks mängul ei viibinud meeskonna teine mängujuht Urmo Talistu, Ool kommenteerida ei osanud. Treeneri sõnul SWE-7 kaitse siiski väheke toimis, maa-ala vastu vastased lihtsaid korve ei saanud.

Eesti meistrivõistluste teises liigas mängiv Kuressaare Vesse sai nädalvahetusel Tallinnas kaotuse ja võidu. TTÜ SK-le kaotati 75 : 82 ja E.A.B.A. võideti 68 : 64.

Treener: Kiil on meie A ja O
SWE-7 treener Marko Ool seisab Rene Kiili vigastuse tõttu tõsise probleemi ees. “Kiil on meie mängujuht, A ja O,” sõnas treener, kelle sõnul on Kiil mees, kes mängu üles ehitab. Ool tõdes, et omal ajal ka meistriliigas mänginud mehele tal pingilt võrdväärset vahetust võtta ei ole.

Oolu sõnul tuvastati kiirabiga haiglasse toimetatud Kiilil luumurd ning eile viibis mängumees veel haiglas. “Selge see, et selleks hooajaks on ta audis,” tõdes Ool mitte just kõige optimistlikumal toonil.

Print Friendly, PDF & Email