Õpilasgruppide bussid saavad üle väina tasuta

Alanud aastaks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt 50 000 krooni võrra suurendatud reserv, mille arvelt on vedajal õigus võimaldada soodushinda, lubab Väinamere Liinidel viia saarte õpilasgruppe vedavad bussid üle väina tasuta.

Esmakordselt oli saarte õpilasgruppidel võimalus taotleda bussi soodsamat parvlaeval ülevedu eelmisel aastal, kui majandus- ja kommunikatsiooniministeerium eraldas selleks 200 000 krooni suuruse reservi.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul võimaldab reservi suurendamine laiendada ka soodustuse taotlejate ringi ja soodustuse määra. “Kui mullu võimaldati suure reisibussi ülevedu liinibussi hinnaga ja ilma broneeringutasuta, siis käesoleval aastal on ülevedu tasuta kõigile õpilasbussidele olenemata suurusest. Tasuda tuleb vaid reisijate eest,” selgitas Hiiuväin.

Soodustuse eesmärk on parandada saarte elanike, eelkõige kooliõpilaste võimalusi osaleda väljaspool maakonda toimuvatel haridus- ja noorsootöö-, kultuuri-, spordi-, tervise edendamise jt sotsiaalse suunitlusega üritustel. Soodushinda võivad taotleda kõik Saare ja Hiiu maakonna elanikud neid ühendavate organisatsioonide kaudu. Taotluse vormi saab täita http://www.laevakompanii.ee/soodustus . 

Print Friendly, PDF & Email