Kuidas sul läheb, Ann?

Kuidas sul läheb, Ann?

 

14., 15. ja 16. jaanuaril etendub Kuressaare Linnateatris Rakvere teatri Aidi Valliku noortejutustusel tuginev lavastus “Kuidas elad? …Ann?!”

“Kuidas elad, Ann?” võitis 2000. aastal peapreemia Eesti Lastekirjanduse Teabekeskuse ja kirjastuse Tänapäev noorsoojutuvõistlusel ning ilmus 2001. aasta kevadel. Aidi Vallik on jutustusele kirjutatud kaks järge: “Mis teha, Ann?” (Tänapäev, 2002) ja “Mis sinuga juhtus, Ann?” (Tänapäev, 2007).
Lavastus “Kuidas elad? …Ann?!” räägib loo lihtsast tüdrukust. Tüdruku maailm variseb kokku, kui ta saab teada, et tema isa on tegelikult kasuisa. Ann otsustab kodust põgeneda. Lavastuses on võrreldes jutustusega paar olulist muudatust. Aidi Vallik ütles, et tegelikult on ta tehtud muudatustega väga rahul. Loosse tuuakse sisse tegelane, kes suhtleb publikuga.

Oluline on ta seetõttu, et niimoodi sai tegevust ajaliselt ja ruumiliselt kompaktsemaks muuta. “Miks ma ise ometi tema peale ei tulnud,” muigas Aidi Vallik.

Print Friendly, PDF & Email