Elamute Hooldus toob elamute juurde paberikonteinerid

Saaremaa juhtiv kinnisvara hooldus- ja haldusteenuste ettevõte Kuressaare Elamute Hooldus kavatseb hallatavad majaühistud nende soovil varustada paberikonteineritega.

“Uue aasta algusega hakkab meil aktiivne majakoosolekute periood, kus võtame iga maja puhul päevakorda ka prügi sortimise küsimuse,” ütles Oma Saarele Kuressaare Elamute Hoolduse direktori kohusetäitja Hain Vaher. “Tõenäoliselt hakkab olema nii, et need ühistud, kes soovivad oma maja juurde konteinerit ja on nõus selle eest maksma, ka saavad selle. Nende majade juurde, kus tahetakse paber viia linna konteineritesse, me konteinerit ei pane.”

Vaheri sõnul paberikonteineri lisandumine prügivedu oluliselt kallimaks ei muuda, kuna neid ei lähe tarvis nii palju kui olmeprügi konteinereid. “Praegu on suurte majade juures 4–5 olmeprügi konteinerit ja neile lisanduks siis vaid üks konteiner paberi jaoks,” selgitas Vaher, kelle sõnul on konteinereid võimalik otse välja osta või rentida.

Arvestades linna poolt pakutavat tasuta võimalust paberi äraandmiseks, peab Vaher majaühistute huvi oma paberikonteinerite soetamise vastu tagasihoidlikuks. “Tekib sarnane efekt, et ühes poes jagatakse nagu tasuta õlut ja teises poes peab selle eest maksma,” tõdes Kuressaares 130 elamut ja hoonet haldava ettevõtte direktori kohusetäitja.

Vaher lisas, et hetkel pole ka prügivedajal selget ülevaadet, kui palju paberit hakkavad elanikud edaspidi taaskasutusse andma. “Uue süsteemi käivitudes vedasid inimesed kogu koju kogunenud paberi ära ja edaspidi võib paberi kogus väheneda,” rääkis Vaher.

Print Friendly, PDF & Email