Mustjala koolis valmistutakse juubeliks (3)

Mustjala lasteaed-põhikool tähistas nädala alguses oma 69. sünnipäeva. Selle puhul avaldasid õpilased kooli seinalehes oma soove ja kirjutasid sellest, miks neile Mustjala kool meeldib. Kodukooli sünnipäeval kandsid lapsed 30-ndate aastate stiilis riietust või soengut.

Pidulik aktus algas direktori sõnavõtu ja küünalde süütamisega. Vallavanem Kalle Kolter rääkis koolihariduse  andmisest Mustjalas. Kuigi kool alustas praeguses majas tööd algkoolina, tegutses majas eelmise sajandi teises pooles ka rohkem kui 300 õpilasega keskkool. Vallavanem kinkis õpilastele suure kommikorvi ja koolile veekeetja.

Õpilased esitasid emakeeleõpetaja Ilme Kolteri kirjutatud koolilaulu, mille on viisistanud muusikaõpetaja Imbi Kolk.

Päeva põnevaim ja huvitavaim osa oli RÜM ehk täringumäng “Reis ümber maailma”, mis on kohandatud õppeainete tundmisele. Elevust tekitavas täringuveeretamises said oma teadmisi näidata kõik klassid. Mängu võitis II klass.

Pidulik sünnipäeva tähistamine lõppes koolile ühise õnnitluslaulu laulmisega. Parim õpilane Maarja Heinmets puhus kringlilt küünlad.
9. jaanuaril käisime traditsiooni kohaselt kalmistul ja süütasime küünlad endiste direktorite, õpetajate ja koolitädide haudadel.

Järgmisel aastal tähistame oma kooli juubelit. Selleks hakkame koos vilistlasnõukoguga ettevalmistusi tegema sügisel. Kindlalt võib öelda, et 2009. aasta 9. jaanuaril ootame oma kooli kõiki endisi direktoreid. 2009. aasta suvel toimub aga järjekordne vilistlaste kokkutulek.

Malve Kolli

Print Friendly, PDF & Email