Kodutuid aidatakse peavarju ja söögiga

Kuna ilmade külmenemisega on kodutud inimesed hakanud otsima sooja võõrastes trepikodades, otsustasid Kuressaare linnavalitsus ja politsei toetada sääraseid kodanikke senisest enam peavarju ja söögi pakkumisega.

Linnavalitsuse sotsiaalhoolekande spetsialisti Monika Lemberi sõnul pakuti lahendusena välja Pikal tänaval asuva varjupaiga avamist senisest varasemal kellaajal.

Siis oleks politseil koht, kuhu kodutud, kelle varjumisest trepikotta on töölt tulnud inimesed teatanud, transportida. Lemberi kinnitusel oli arutlusel ka probleem, mida teha nn antisotsiaalse kontingendiga, kes ei tahagi varjupaigas olla.

Seda probleemi üritatakse leevendada supiköögiga, hakates varjupaigas antud teenust juba lähiajal pakkuma. “Ehk aitab see koduta inimestel luua varjupaigaga vähegi turvalisemat seost. Põhiline küsimus on ju, kuidas kodutuid varjupaigas hoida,” ütles Lember.

Print Friendly, PDF & Email