Juhtkiri: Toetuste teed on imelikud

Juhtkiri: Toetuste teed on imelikud

 

Saare maakonna suurim haigemaja plaanib ette võtta suuremahulise projekti, mille käigus uuendatakse operatsiooniplokk. Tööde maksumus küündib ligi 25 miljoni kroonini.

Viimati 20 aastat tagasi remonditud operatsiooniploki renoveerimata jätmise korral peaksid saarlased edaspidi kõikvõimalikeks operatsioonideks mandrile sõitma ning meid seni truult teeninud haigemaja muutuks pigem millekski sanatooriumisarnaseks.

Praeguses seisukorras operatsiooniplokk ei lubaks haigla sellele osale uut tegutsemisluba enam anda.

Kurb on haiglajuhi käest kuulda, et ülivajaliku remondi rahastamise osas kehtib riiklikult jällegi põhimõte, et mandrilt Saaremaale on kordades pikem tee kui Saaremaalt mandrile. Miks muidu ei saa haigla remondi osas loota eurorahadele, mida paigutatakse rohkem ikka pealinna- ja muude mandrimeeste tegemistesse.

Loota on, et ehk leidub mingi summa siinsamas kohapeal. Kuid selge on ka see, et oma tegemisi lootustele rajades võid kiiresti kummuli kukkuda. Seega tuleb kätte võtta ja ise oma asjad korda teha. Kas või laenu abil.

Et saarerahvale jääks peale lihtsate õmblemiste ja punnide lõikamise võimalus kohapeal ka tõhusamat ravi saada.

Print Friendly, PDF & Email