Elektriliinid purustanud metsaveok jättis küla tundideks vooluta

Elektriliinid purustanud metsaveok jättis küla tundideks vooluta

 

Puidu väljaveol elektriliinid purustanud metsaveok jättis kolmapäeval õhtul vooluta viis Jööri küla majapidamist, kes küünlavalgel istusid teadmatuses, kas nad üldse niipea voolu tagasi saavad.

Valjala vallas Jööri küla metsast õhtupimeduses üle põllu puitu välja vedanud OÜ Saarte Metsamajandus veok takerdus liigkõrge koorma tõttu elektriliinidesse ning jättis vooluta mitu majapidamist.

Öötöö, sest aeg on raha

Metsameeste sõnul on neil küll teada, et elektriliinid on madalal ja isegi päevavalguses on tegemist, et koormaga täpselt nende alt läbi sõita. Vaatamata sellele tehakse aga tööd ka pimedas. Vahetustega töötatakse ööselgi.

Firma esindaja Marek Mägi sõnul oli tegu vaid tööõnnetusega. “Ikka vahel juhtub. Ega elu sellepärast seisma jää. Tööd tuleb ikka teha,” nentis Mägi. “Juhtub päeval, juhtub öösel. Üldjuhul pole teha midagi.”

Mägi põhjendas öist vahetustega töötegemist tehnika kõrgete liisingmaksetega. “Ma ei hakka rääkima, kui suured on masina liisingud. Ei kannata masinal seista lasta, kui saaks tegelikult tööd teha,” selgitas firma esindaja. Tema kinnitusel on nad nõus kinni maksma ka mitu tundi tööd teinud elektrikute tasu, mida neil tõenäoliselt teha ka tuleb.

Õhtu küünlavalgel

Jööri küla Kinga talus elav Urmas Kindel oli esimene, kes riketesse teatas. Tema sõnul sai ta sealt vaid viisaka teadmatuse osaliseks. “Riketest helistas keegi kohalik remondimees, kes ütles, et vaevalt seda täna tegema hakatakse,” rääkis õhtu küünlavalgel veetnud Kindel.

Suhtlemine oli olnud väga viisakas, kuid mehe arvates ei teeks väike annus optimismi energiafirma poolt siiski liiga. OÜ-st Jaotusvõrgud öeldi, et teade rikke kohta tuli neile kell 20.13 ja viga sai parandatud kella 22.47-ks.

Kindel lisas, et vaatamata sellele, et majapidamine voolu tagasi sai, pole elektriga sealmail asjad just kiita. Aastakümneid vana alajaam ei suuda tagada korralikku voolu. “Kui ikka veekeetja seina paned, mõjub see tugevalt raadiotele, televiisoritele,” rääkis Kindel.

Print Friendly, PDF & Email