Saaremaa perearstid väljastavad puudumistõendeid

Saaremaa perearstidel ei ole plaanis keelduda koolilastele puudumistõendite väljastamisest vaatamata sellele, et osa Eesti tohtreid on seda teed läinud.

Ajakirjanduse andmeil lõpetasid esimestena õpilastele puudumistõendite väljastamise septembris Tallinna perearstid, nende eeskujul on sarnase otsuse vastu võtnud mõned Harjumaa perearstid ja tõendi kirjutamisest on loobumas ka ülejäänud Eesti perearstid.

Saaremaa perearsti Sille Väli sõnul ei ole see teema neil isegi kõneaineks olnud. “Mina küll väljastan tõendeid,” ütles Väli, lisades, et kui laps on ikka haige, siis peab ju kool teadma, et ta haige on. Iseasi, kas kool peaks nõudma tõendit lihtsamate ühe- ja kahepäevaste puudumiste kohta, kui lapsel on kergem tervisehäda. Ka Pihtla valla perearst Mari Soots ei ilmuta jäika suhtumist. “Kui ikka laps on arstiabi vajanud, siis oleme küll tõendi andnud,” lausus Soots.

Saaremaa perearstide seltsi esindaja Kerli Jaagosild kinnitas Oma Saarele, et neil ei ole selles suhtes kujundatud ühtset seisukohta ja Saaremaa perearstid väljastavad tõendeid.

“Perearst on pandud kooli ja lapsevanema vahele,” põhjendas Jaagosild paljude perearstide otsust tõendite kirjutamisest loobuda. Jaagosilla sõnul ei vaja paljud tema kui arsti abi, vaid tõendit, et laps puudus koolist tõesti haiguse tõttu, mitte ei teinud poppi. Arst on seisukohal, et paaripäevaste puudumiste kohta võiks iga vanem ikkagi ise tõendi kirjutada, sellega hoitakse kokku ka perearstide ja õdede aega.

Praegu on tema sõnul koole, kus nõutakse arstitõendit iga puudutud tunni kohta. Lapsevanemad võiksid ise kooli teatada kohe, kui laps on haige. “Ükski laps abita küll ei jää ja kes on ravi vajanud, saavad ka tõendi,” ütles Jaagosild.

Print Friendly, PDF & Email