Laste- ja noortesõbralike linnade klubis

Laste- ja noortesõbralike linnade klubis

 

Hiljuti anti Kuressaarele laste- ja noortesõbraliku linna tiitel.

Kindlasti ei ole see ainult tunnustus, vaid toob kaasa ka kohustusi, ja just selles osas, et meie linn oleks igati vääriline omistatud tiitlit kandma. Samuti on oluline, et meie lastel ja noortel oleks hea ja turvaline selles linnas elada, mis võiks meie kõigi ühine südameasi olla.

UNICEF’i Sinise Nädala raames toimus Tallinnas laste- ja noortesõbralike linnade klubi kokkutulek, kus tutvuti pealinna noorsootööd koordineerivate ja korraldavate asutuste tööpõhimõtetega. Programmi käigus külastati Eesti esimest alkoholivaba noortekohvikut, mis peale tee ja kohvi pakub noortele huvitavaid üritusi ja kohtumisi põnevate inimestega.

Kohapeal tutvustati Tallinna noorteaasta (2007) tegevusprogrammi, mis igas kuus on pakkunud palju võimalusi noortele ise midagi toredat organiseerida ning samuti korraldatud üritustel osaleda. Olgu see siis moeshow Viru keskuses, väitlustund noori huvitavatel teemadel või hoopis prügikonteinerite värvimine.

Teisel päeval koguneti Tallinna linnaarhiivis, kus kõikide linnade esindajad esitasid ettekande teemal “Tunnustame meie linna noori ja noorsootöötajaid”. Pea igal linnal on välja kujunenud oma traditsioonid, kuidas oma tublisid noori ja noorsootöötajaid tunnustada. Kas või lihtsalt tänukirja või rahalise preemiaga, sest iga tunnustus on oluline, motiveeriv ja edasiviiv.

Uhkelt kõlasid Saue linnapea kaks postulaati: “Usalda noori, kuni nad ei ole kuritarvitanud Sinu usaldust!” ja “Sauel ei ole halbu lapsi.”. Ka meil Kuressaares ei ole halbu noori, kuid on neid, kes vahel käituvad halvasti.
Kui pealinn lähtub põhimõttest noor kui ressurss (mitte kui probleem), siis peaksime ka meie oma laste- ja noortesõbralikus linnas samamoodi mõtlema.

Lindia Lallo, Kuressaare linnavalitsuse kultuurinõunika

Print Friendly, PDF & Email