Mustjalas mälestati Endla Tegovat

Esmaspäeval toimus Mustjala rahvamajas kirjandusõhtu, millega tähistati just sel kuupäeval, 26. novembril, 85 aastat tagasi Mustjala vallas sündinud kirjaniku Endla Tegova (sünd Vainola) sünniaastapäeva.

Rahvamajja kogunes palju tema sõpru ja tuttavaid. Praegu veel on meie seas neid, kes Endla Tegovat isiklikult tundsid. Kokkuvõtte tema romaanidest ja kirjutistest tegi raamatukogu juhataja Milvi Krischka.

Oma esikromaani – elust Mustjalas pajatavat “Tunglejad” – hakkas Endla Tegova kirjutama aasta enne pensionile jäämist. Järgnesid “Humalaaias”, “Põlvili” ja “Laulatatud”.

Endla pildi kõrval rääkis oma mälestusi tema lapsepõlvesõber Maimo Pere. Tegova endine õpilane Helga Djomina luges ilmekalt ette kirjaniku luulet. Mustjala põhikooli õpilased esitasid Endla Tegova estraadistseeni “Probleemid”. Õdus kirjandusõhtu möödus kiiresti.

Print Friendly, PDF & Email