Juhtkiri: Teeviit näitab suunda

Juhtkiri: Teeviit näitab suunda

 

Sel nädalal on Saaremaa noortel põhjust pealinna tee jalge alla võtta. Toimumas on järjekordne noortele suunatud infomess Teeviit, seda juba 14. korda. Kuigi messil on muudki infot lisaks edasiõppimisvõimalustele, on peamised külastajad siiski abituriendid erinevatest Eestimaa koolidest.

Kuna Eestis on riiklike ülikoolide sisseastumiseksamid ühendatud gümnaasiumi riigieksamitega, siis sõltub riigieksamite valikki edasiõpitavast erialast. Kas see eeldab, et gümnaasiumi lõpuklassi õpilane peab juba praegu teadma ja otsustama, kuhu edasi õppima minna?

Siit jõuame selleni, et tänaste õpetajate ülesanne ei peaks enam olema kindlalt õppekava järgida ja õpilaste teadmisi kontrollida, vaid aidata noortel ka ära tunda, mis suunas edasi liikuda ning informeerida neid vastavatest võimalustest. Seetõttu on igati positiivne, et ka mitu Saaremaa kooli lausa plaanib Teeviida ühiskülastust.

Tänapäeval ei tohiks otsustamine, kus ja kuidas edasi õppida, info puudumise taha kohe kindlasti mitte pidama jääda. Pigem vastupidi – tuleb osata lõputu hulga valikute seast endale hingelähedane ära tunda.

Print Friendly, PDF & Email