Saarlasi Tallinna peole ei kutsutud

Tallinnas Estonia kontserdisaalis toimuvale Eesti vabariigi 90. aastapäeva avaüritusele jättis riigikogu esimees Ene Ergma kutsumata omaaegsed Eesti ülemnõukogu liikmed, sealhulgas ka toona Eesti taasiseseisvumise poolt hääletanud saarlased Kaljo Ellikut, Jüri Põllu ja Andrei Prii.

Estonia kontserdisaali on kutsutud kõik valitsusliikmed ja elusolevad riigikogulased, kuid kutsumata jäid need ülemnõukogulased, kes ei kuulunud enam järgmisesse riigikokku. Nende seas ka hüüdlausega “Ükskord me võidame niikuinii!” rahvast ühendanud Heinz Valk.

Tolleaegsesse ülemnõukogusse kuulus ka kolm saarlast. Praegu Kuressaare linnavalitsuse heakorraspetsialistina töötav Kaljo Ellik selles siiski väga suurt probleemi ei näe, et teda Tallinnasse ei kutsutud.

“Loomulikult, eks see kahetsusväärne ole, et meid meeles ei peetud. Võtsime ikkagi vastu iseseisvuse ja rohkem kui 500 erinevat õigusakti,” nentis Ellik. “Meie kutsumine oleks soliidne olnud.”

Kaljo Ellik on siiski õnnelik ja rahul, et saab osaleda Kuressaares toimuval sarnasel üritusel. “Mind on sinna kutsutud ja ma olen sellega täiesti rahul,” kinnitas Ellik

Täna kell 18.15 Kuressaare kultuurikeskuses toimuval isamaaliste laulude õhtul peab kõne Saare maavanem Toomas Kasemaa ning Eesti riigi sünnist räägib Saaremaa muuseumi direktor Endel Püüa. Päevakohast muusikat pakuvad laulukoorid ning Ivo Linna ja Antti Kammiste. Kavas on ka ühislaulmine.

Print Friendly, PDF & Email