Ruhnu oma raadiosidevõrk

Innovaatiliste ideedega tuntuks saanud Ruhnu saar asub nüüd looma oma raadiosidevõrku.

Ettevõtmise initsiaatoriks on kohaliku vallavolikogu liige Reigo Jõe, kelle plaanide kohaselt pannakse Ruhnu keskele püsti tugijaam, mis saare tervikuna ära katab ning kõik saareelanikud saavad endale muretsetud väikeste raadiosaatjatega üksteisega vabalt ja rahata suhelda, andis eile teada ruhnlane.blog-spot.com

Postimees online andmeil võimendab 20 meetri kõrgune masti otsa paigaldatav tugiantenn raadiosignaali kõigile Ruhnus viibivatele saatjaomanikele vastuvõetavaks. PMR466 saatja võib endale piiranguteta soetada igaüks, enamasti maksavad kahe kaupa müüdavad odavamad saatjakomplektid kuni tuhat krooni. Sarnane võimendav vahejaam töötab juba pikemat aega ka Viljandis.

Ruhnus on iga kümne elaniku kohta üks traadita interneti leviala, saar on varustatud satelliit-interneti ühendusega, hiljuti loodi oma blogiraadio ning peagi jõuab saarele ka digitaalne televisioon, teatas Postimees online.

Print Friendly, PDF & Email