Bussijuhtide streik jõuab Saaremaale kahe nädala pärast

Eesti transpordi- ja teetöötajate ametiühing kinnitab Saare maavalitsusele saadetud kirjas otsust alustada 11. detsembril üldstreiki, millega Saare maakonna liine teenindavad AS-i GoBus bussijuhid liituvad kaks päeva hiljem.

Saadetud kirjas ütleb ETTA esimees Peep Peterson, et kui 11. detsembriks transporditöötajate palganõudeid ning töö- ja puhkeaega puudutavaid küsimusi ei lahendata, kasutavad töötajad oma õigust streikida.

11. detsembril kell 21 alustavad streiki AS-i GoBus Pärnu ja Tartu linnaliinid ning jätkavad streiki ka järgmisel päeval. 13. detsembril ühinevad streigiga GoBusi maakondi teenindavad liinid Pärnu-, Tartu-, Saare-, Lääne- ja Valgamaal ning Rakveres. Samuti ühinevad streigiga AS-i Haapsalu Autobaas, Atko Trans AS-i, AS-i Harjumaa Liinid ning Järve Bussipark AS-i liinid.

14. detsembril ühinevad streigiga GoBusi ja Haapsalu Autobaasi linnadevahelised liinid. 15. detsembril jätkub streik tähtajatult.
Streigijuht Aare Kübarsepa sõnul lõpetatakse streik, kui palgaküsimustes jõutakse kokkuleppele ning allkirjastatakse vastavad lepingud.

Print Friendly, PDF & Email