Loomapargi rajaja plaanib Mati Kaalu kohtusse kaevata (9)

Loomapargi rajaja plaanib Mati Kaalu kohtusse kaevata

 

Kaarma valda Muratsisse loomaparki rajav Olena Vool pöördus eile advokaadi poole plaaniga kaevata Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal tema väärikuse solvamise eest kohtusse.

Eraettevõtja Olena Vool leiab, et Mati Kaal on eksootilise loomapargi rajamise plaani ajakirjanduses kommenteerides teda alavääristanud ning rängalt solvanud, nimetades naise plaane utoopilisteks ja unenägude valdkonda kuuluvateks ning naist ennast väga suure fantaasialennuga prouaks.

“Iga inimene on vastutav oma sõnade eest,” ütles Vool, kelle sõnul on tal õigus viia asi Euroopa Kohtuni. Samas avaldas naine lootust, et kohtuteed siiski jalge alla ei võeta ning olukord lahendatakse omavahel.

Kuna Voolu kinnitusel on Kaalu sõnavõtud takistanud tal oma loomapargi plaani arendamast, ei lepi ta vaid vabandusega, vaid ootab rahalist moraalse kahju hüvitamist.

Olena Voolu advokaat Vahur Tänav kinnitas, et ajakirjanduses avaldatut võib käsitleda kui solvamist, kuid möönis, et ei ole jõudnud kogu materjaliga tutvuda. Loodetavasti saab asi lahendatud ilma kohtuta, märkis ka Tänav, kuid lisas, et seaduste järgi on Voolul õigus Kaal kohtusse kaevata veel järgmise kümne aasta jooksul.

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal suhtub teemasse rahulikult. “Kõik, mida ma rääkinud olen, see on tõsi,” ütles Kaal eile Oma Saarele. “Las tõestab vastupidist.”

Kavatsust midagi rahaliselt hüvitada Kaalul ei ole. “Mina pole mingit kahju tekitanud, olen rääkinud, nagu asjad on,” rõhutas mees.

Hoolimata tagasilöökidest kinnitas Olena Vool eile, et looma- ja linnupargi rajamise mõttest ei ole ta loobunud. Ka teda abistavale töömehele tehtud anonüümne ähvarduskõne, milles nõuti naise abistamise lõpetamist, ei olevat indu vähendanud.

Print Friendly, PDF & Email