Saarlased oli Riias edukad mittetraditsioonilistel spordialadel (1)

Laupäeval Riias toimunud II mittetraditsiooniliste spordialade noorteolümpiaadil üllatas Eesti noortekoondis peoperemehi nende oma kodus südi ja tulemusliku mänguga koroonas läti laual ehk novuses.

Mängud toimusid U-13 ja U-16 vanuseklassis. Eesti koondisse kuulunud Koeru ja Saaremaa valdade spordiliidu mängijad võitsid kokku viis medalit, neist kaks kuldset. Võitjateks tulid U-16 neidude hulgas Koeru SK võistleja Julia Aleksjunaite, edestades võrdsete punktide juures omavahelise mängu võiduga saarlaste esinumbrit Kätriin Reid.

Väga tublid olid eestlased ka U-13 noormeeste klassis, kus saavutati kuld ja pronks. Võitja oli kaasvõistlejate hulgas üks nooremaid Kairo Kluust (Koeru SK), kes võitis kõik mängud. Väga võrdses 2.–4. koha heitluses tuli Eestisse pronks, mille võitis Gert Kaldmäe (Saaremaa valdade spordiliit) kaassaarlase Matis Rüüteli ees ja üllatuslikult head mängu näidanud saksa noormehe Viktor Schifferi järel.

Nooremad neiud võitsid Eestile teisegi hõbeda, mille võitis Teini Noormann (Koeru SK).

Eesti võistkonnale anti koroonas saavutatud 5 (2+2+1) medali eest teise koha karikas, kuus (2+1+3) medalit tõid lätlastele oodatud võidu. Eesti neiud võitsid teise koha karika ka rahvastepallis (saarlastest kuulusid koondisse Kätriin Rei ja Liisa Kaju) ning kolmanda kohaga leppis Eesti koondis leedulaste valitsetud maleturniiril.

Saaremaa noori Eesti koondises, kuhu kuulus kolm võistlejat Laimjalast ja üks Mustjalast, juhendas võistlustel Taimo Antsaar. Järgmise aasta olümpiaadi korraldusõiguse sai Tallinn.

Guido Trees, Vilmar Rei

Print Friendly, PDF & Email