Liiküla piirivalvekordoni ja Kaunispe vaatluspunkti hind kerkis üle miljoni krooni

Saare maakonnas asuvatele endistele Nõukogude piirivalve objektidele laekus siseministeeriumi enampakkumisel 17 ostusoovi – Liiküla piirivalvekordonit Mustjala vallas soovis omandada neli, Torgu vallas asuvaid Kaunispe tehnilist vaatluspunkti kaheksa ning Loode tehnilist vaatluspunkti viis firmat või eraisikut.

Siseministeeriumi pressinõuniku Marika Raiski sõnul kerkis kõige enam Kaunispe tehnilise vaatluspunkti hind – alghinnalt 360 000 kroonilt 1 010 000 kroonini, kokku osales enampakkumisel kaheksa pakkujat.

Liiküla piirivalvekordoni lõpphinnaks kujunes 1 001 000 krooni (alghind 750 000, osales neli pakkumist) ning Loode tehnilise vaatluspunkti lõpphinnaks 505 000 krooni (alghind 340 000 krooni, osales viis pakkumist).

Kokku pani siseministeerium enampakkumisele üle Eesti 17 mereäärset krunti, kus enne asusid Nõukogude armee objektid. Saare maakonnas asub neist kolm. Nii Torgu kui Mustjala vallajuhid märkisid, et kuna omavalitsustele enampakkumisel soodustusi ei tehtud, ei hakanud ka valdadel nendele objektidele hammas peale.

Print Friendly, PDF & Email