Juhtkiri: Kogu Saaremaal maailm koju kätte (1)

Juhtkiri: Kogu Saaremaal maailm koju kätte

 

Detsembriks saab kogu Saare maakond kaetud interneti püsiühendusega. Programmi “Küla Tee 3” raames ei tohiks olla siis meie maakonnas enam küla, kus ei ole võimalik maailmaga arvuti abil ja interneti vahendusel ühendusse astuda.

Eestlaste edukas internetiseerumine pole enam kellelegi uudis, selles vallas ollakse maailmas esirinnas. Avalikus sektoris e-teenuste juurutamisel kuulutakse Euroopa Liidu juhtriikide hulka, e-valimised ning e-pangandus on teeninud imetlust ja imestust üle ilma.

Selle taustal tundubki internetiühenduse olemasolu eestlastele nii rongis kui bussis, rääkimata siis oma kodust, iseenesestmõistetav, lausa inimõigus. Võib ehk isegi öelda, et oleme infotehnoloogiliselt ära hellitatud.

On väga positiivne, et “Küla Tee 3” programm võimaldab tuua maailma koju kätte ka kõige kaugemates rannakülades. Tädi Maali saab lugeda internetist ajalehti, suhelda vabalt välismaal elavate lastelastega, teha makseid panka minemata ning leida mõttekaaslasi jututubadest ja foorumitest.

Print Friendly, PDF & Email