Hooaja punane avapidu Kärla klubis

“Kes minevikku ei mäleta, elab tulevikuta,” ütleb rahvatarkus.

Eelmisel nädalavahetusel elustus nõuka-aeg Kärla klubis. Kärla rahva pidude hooaeg algas stiilipeoga, märksõnaks Suur Sotsialistlik Oktoobrirevolutsioon.

Nagu ühele stiilipeole kohane tuli kokku igasugu rahvast. Alustades oktoobrilastest, massiliselt oli kohal pioneere, komnoori, ja lõpetades uhkete medalitega ehitud sõjaveteranidega.

Seda paljukirutud aega saab ka humoorikalt meenutada. Kes siis ei mäletaks mõistatust: kes see on – kiliseb, koliseb, lõugab ja möliseb? – Eks ikka Suure Isamaasõja suurte õigustega veteran. Ei puudunud peolt ka punamadrused, bolševikud ja menševikud. Kärla klubigi sobis oma olemuselt ajastu stiiliga kokku.

Pidulaudu katsid ajalehed Kommunismiehitaja, Noorte Hääl jt. Gorba-jook, mis sai valatud plekktopsidesse või teeklaasidesse, ei pannud kedagi nostalgitsema. Õhtut juhtis kultorg Virge.

Kõlasid õhtukohased laulud nagu “Katjake”, nii eesti kui vene keeles, “Olgu jääv meile päike”, “Väike trummilööja” jne. Peolisi tantsutasid kontrabändistid ansamblist Pesnja iz Paradiza (e Paradise Sound). Vahva etteastega esines ansambl pesni i pljaski Vesjolõje Rebjata, vahepaladeks Majakovski ning Jessenini luule. Üllatusesineja ansambel Laine pidi aga rõkkavate hüüete ja aplauside saatel oma etteastet kordama.

Maive Õispuu

Print Friendly, PDF & Email