Uuenenud Kuressaare 2. lastepäevakodu on pilkupüüdev

Uuenenud Kuressaare 2. lastepäevakodu on pilkupüüdev

 

Eile esitles ehitusfirma Primus PR OÜ 34 aasta vanuses Kuressaare 2. lasteaias äsja lõpetatud rekonstrueerimistööde, mis algasid 28. mail, tulemust lasteaia personalile, linnavalitsuse ametnikele ja teistele asjaosalistele ning ajakirjanikele. 24 miljonit krooni maksma läinud kapitaalremondi käigus (kogumaksumus koos ehitusjärelevalvega 27,6 miljonit krooni) ehitati välja uus ventilatsiooni- ja elektrisüsteem, rekonstrueeriti vee-, kanalisatsiooni- ning küttesüsteem.

Nüüdisaegsed ökonoomsed ventilatsiooniseadmed lülituvad automaatselt sisse hommikul ja lakkavad töötamast pärast laste lahkumist lasteaiast.
Primuse projektijuhi Lembo Piibu sõnul jäid vanast hoonekarbist alles vaid kandvad konstruktsioonid ja vaheseinad ning mõne aasta eest tehtud katus. Põhimõtteliselt ehitati maja uuesti üles. “Aknad, vaheseinad, põrandad, kommunikatsioonid, avatäited ja fassaad – kõik on uus. Hoone maht jäi samaks, vaid galerii, mis võimaldab majas lahedalt liikuda, tuli juurde,” märkis Lembo Piip.

Rekonstrueerimistööde ajal käisid Kuressaare 2. päevakodu lapsed linna teistes lasteasutustes. Linnavalitsuse haridusnõuniku Õilme Salumäe tänu kuulus 2. lasteaia lastele, nende vanematele ja töötajaile, kes rekonstrueerimistööde aja vapralt üle elasid.

Projekteerija Katrin Tomberg arhitektuuribüroost Inrestauraator Projekt OÜ hindas ehitajate tööd kõrgelt. Arhitekti, lasteaia juhataja ja ehitusfirma klapp oli ideaalilähedane.

23-aastase staažiga lasteaiajuhataja Anne Maripuu jäi rekonstruktsiooniga väga rahule.

“See oli maja ajaloos esimene kapitaalremont. Nüüd on siin super lahe nii lastel kui õpetajatel. Lükanduksed annavad uusi võimalusi laste mängunurgakeste tegemiseks,” rõõmustas Maripuu.

Põhihoones hakkab käima 150 last. Väiksemas majas, kus vahepeal õppisid põhikooli 1. ja 2. klassi õpilased, on kaks sõimerühma 30 lapse jaoks. Lapsi kantseldab 37 töötajat.

Maja avatakse pidulikult 7. detsembril, lahtiste uste päev on 8. detsembril. Esimesed rühmad kolivad värskelt remonditud ruumidesse umbes nädala pärast.

Print Friendly, PDF & Email