Sakla raamatukogul kuuskümmend kukil

Sakla raamatukogul kuuskümmend kukil

 

Sakla külaraamatukogu sai kuuekümneseks. Kolmapäeva pärastlõunal ütlesid Sakla seltsimajas võõrustajaile sooje sõnu Valjala vallavanem Kaido Kaasik, Saare maakonna keskraamatukogu direktor Anu Vahter koos arvukate kolleegidega nii keskraamatukogust kui külaraamatukogudest, Valjala kultuurijuht Anne Auväärt, lugejad Turja, Siiksaare ja teistest küladest.

Külaraamatukogu asutas kuus aastakümmet tagasi Valli Kuning, kes oli ka selle esimene juhataja. Kuuekümne aastaga on Saklas raamatukoguhoidjaid olnud seitse inimest.

Koguni 38 aastat (1966–2004) on Sakla piirkonna lugemishuvilistele uudiskirjandust soovitanud ja vanu häid raamatuid pakkunud Maide Ellik. Praegu juhib raamatukogu, kus ka internetipunkt, Agnessa Sepp.

Sakla raamatukogul on lugejaid 170 ja raamatuid üle kuue tuhande. Rekordarv laenutajaid oli 1975. aastal – 285. Kolmeks nädalaks jääb huvilistele avatuks näitus rariteetsetest trükistest. Eelmise sajandi alguse raamatud on pärit orissaarlase Joel Nõukase kogust.

Print Friendly, PDF & Email