Kuressaare haigla käitus MRSA-bakteri juhtumi korral õigesti (4)

Kuressaare haiglat kontrollinud tervisekaitseinspektsiooni ja tervishoiuameti spetsialistid kinnitasid, et Kuressaare haigla lahendas juhtumid MRSA-bakteriga oma võimaluste piires ja haiglasse minevad inimesed ei pea kartma nakatumist.

18. oktoobril haiglat kontrollinud spetsialistid tutvusid haigla nakkustõrje, nakkusohtlike patsientide isoleerimise võimaluste ja selliste patsientide isoleerimise tegevusjuhistega.

Tervishoiuameti peadirektor Üllar Kaljumäe ütles, et kuigi ühes kuus oli mitu MRSA juhtumit, ei olnud praeguste andmete kohaselt tegu omavahel seotud juhtumitega ega MRSA-bakteri haiglasisese ülekandmisega. “Siiski vajab see asjaolu täpset epidemioloogilist uuringut, mida on hetkel läbi viimas tervisekaitseinspektsioon,” lausus Kaljumäe.

Kaljumäe sõnul on haiglas välja töötatud küllaldase kvaliteediga vajalikke juhiseid käitumiseks, kui patsientidel avastatakse MRSA. “Personal on selleks välja õpetatud, on olemas otstarbekad vahendid, selge töökorraldus,” ütles Kaljumäe, lisades, et tervishoiuamet ei vaadanud ainult pabereid, vaid kontrollis pisteliselt ka personali oskusi ja teadmisi ning ka nendele ei olnud midagi ette heita.

Print Friendly, PDF & Email