Parim Osooni Ossi joonistaja oli Muhu tüdruk Agnes Äkke

Parim Osooni Ossi joonistaja oli Muhu tüdruk Agnes Äkke

 

Keskkonnaministeeriumi väljakuulutatud ja rahvusvahelisele osoonipäevale pühendatud laste joonistusvõistluse “Osoonikiht kaitseb sind, mind ja kogu elu Maal” esimese preemia võitis Muhu põhikooli 5. klassi tüdruk Agnes Äkke pildi eest “Ossid töötavad!”

Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna spetsialist Maarja Jakobson, kes kuulus ka žüriisse, ütles, et võidutöö valiti välja täiesti üksmeelselt.

“Meie põhjendus oli selline: pilt on tehtud oskuslikult erinevaid tehnikaid kasutades ja pildi osasid omavahel vaimukalt kokku sobitades,” tutvustas Jakobson parima töö väljavalimise aluseid.

Žüriid hämmastas ka töö mitmekesisus – kasutatud on nii värvi- kui viltpliiatseid, Fairy vahtu ja värvi ning väljalõikeid ajakirjadest. “Niimoodi on ühele pildile mahutatud nii osoonikihti kahjustavad tegevused kui ka tublid Osooni Ossid, kes seda kaitsevad ja tõrjuvad,” rääkis Jakobson, kelle sõnul on võidutöö üldmulje vaimukas ja õpetlik korraga ning vastab täielikult konkursi tingimustele ja eesmärgile.

Lisaks võistluse peavõidule tuli Saare maakonda ka üks kaheksast eripreemiast – selle sai Eva Maria Veitmaa Leisi keskkoolist. “Tema jäi esikolmikust välja äärmiselt napilt,” märkis Jakobson, kirjeldades, et Maria pildil on planeet Maa, mille igale mandrile on joonistatud rist ning pilvedest läbitungivad päikesekiired. “Lihtne, kuid õige värvikasutusega on loodud väga emotsionaalne mulje ja mure keskkonna tuleviku pärast,” kommenteeris keskkonnaministeeriumi avalike suhete spetsialist.

Konkursile laekunud joonistustest pannakse aasta lõpus keskkonnaministeeriumis üles näitus. Kokku laekus võistlusele 56 koolist üle Eesti 763 võistlustööd.

Print Friendly, PDF & Email