Anne Kann saab Gustav Ernesaksa fondi stipendiumi

Anne Kann saab Gustav Ernesaksa fondi stipendiumi

 

Gustav Ernesaksa fondi haldusnõukogu valis tänavused stipendiumisaajad. Teiste koorimuusika edendajate kõrval määrati koorimuusika edendamise stipendium Orissaare koorijuhile Anne Kannule (fotol).

Anne Kann on koostanud koorilaulu ainekavu, olnud aktiivne koorielu edendaja Saaremaal. Tema juhendada on praegu kolm koori: Orissaare tütarlastekoor, Orissaare gümnaasiumi lastekoor ning segakoor Horele.

Tänavusel X noorte laulupeol oli Anne Kann lastekooride liigidirigent.

Anne Kann, kes esimest korda seisis koori ees 1986. aastal Jõelähtme laulupeol, ütles Oma Saarele, et nii kõrge tunnustus teeb talle vaid rõõmu ning annab teadmise, et ta on õigele erialale sattunud. “Seda muidugi tänu minu tarkadele õpetajatele, sest ise ei osanud ma alguses oma tulevikku ette näha,” sõnas hakkaja koorijuht.

Stipendiumid antakse üle 27. jaanuaril Eesti kooriühingu aastakontserdil.
Laulutaat Gustav Ernesaksa Fondi asutasid 1993. aastal Eesti Üldlaulupeo Direktsioon (praegu Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus), Eesti Kooriühing, Eesti Meestelaulu Selts, Eesti Rahvusmeeskoor ja Eesti Muusikaakadeemia. Fondi eesmärk on jäädvustada mälestust Gustav Ernesaksast ning väärtustada koorimuusika-alast tegevust.

Print Friendly, PDF & Email