Juhtkiri: Milleks õppida elektroonik-monteerijaks? (2)

Juhtkiri: Milleks õppida elektroonik-monteerijaks?

 

Sel õppeaastal ei avatud Kuressaare ametikoolis elektroonik-monteerija eriala, kuna avaldusi oli esitatud ainult üks. Paradoksaalsel kombel kurdavad elektroonikaettevõtte juhid samal ajal tööjõu puuduse üle.

Tänu kohalikele haridusasutustele võiks Saare maakonna ettevõtetel ja asutustel olla võimalus palgata oma ala häid ja haritud spetsialiste kohapealt. Paraku ei valita erialasid, kus tulevane töötasu ei tundu ahvatlev – tänases ühiskonnas on hea palk paraku suurem motivaator kui võimalus teha hingelähedast tööd. Töötuid on järjest vähem ning inimestel võimalik juba vaagida, kuhu ja millise palga eest tööle minna.

Nii läheb tööandjate jaoks kaduma võimalus saada vastava haridusega spetsialiste kohapealt. Ka need inimesed, kes on aastaid valitud eriala õppinud ning hingelt oma ala spetsialistid, valivad pärast kooli teise tee ja seda tihtilugu madalate palkade tõttu. Nemadki on oma valdkonnale kadunud.

Kahju, kui firma või asutus jääb tublist töötajast ilma ning pakutava teenuse/toote kvaliteet kannatab seetõttu, et ei suudeta palgata juba vastava ettevalmistuse saanud personali.

Print Friendly, PDF & Email