Tallinna muhulaste folkloorirühm Munuksed pälvis pärimuskultuuri auhinna

Laupäeval autasustati pärimuskultuuri auhinna 2007 laureaate Estonia Talveaias.

Eesti Rahvuskultuuri Fondi juures asuva pärimuskultuuri allfondi halduskogu valis tänavused auhinna saajad välja 36 kandidaadi seast.

Ühe kahest laureaaditiitlist ja pärimuskultuuri auhinna pälvis Tallinna muhulaste folkloorirühm Munuksed ja nende juht Maret Lehto – pikaajalise loomingulise tegevuse eest kodusaare pärimuskultuuri hoidmisel ja tutvustamisel.

Rühma folkloorialane tegevus on mõtestatud ja mitmekülgne: laulude ja tantsude kogumine ning üleskirjutamine Muhu vanematelt inimestelt, kogutud repertuaari tutvustamine, levitamine ja helikandjale jäädvustamine, Muhu pulmakommete ja folkloori tutvustamine Eesti Vabaõhumuuseumis ja Eesti kultuuripäevadel Ungari Vabaõhumuuseumis.

Print Friendly, PDF & Email