Saaremaa Merispordi Selts tunnistati Eesti parimaks

Saaremaa Merispordi Selts tunnistati Eesti parimaks

 

Eesti Jahtklubide Liit tunnustas juba teist aastat järjest Saaremaa Merispordi Seltsi – Samsung Eesti karikavõistluste üldvõitjat – kui Eesti parimat purjespordiklubi.

Tallinnas toimunud purjetamishooaja lõpuüritusel kuulus saar-lasi esikolmikusse pea igas paadiklassis. Üllatuslikult tõusis klubide pingereas kolmandaks Saaremaa Surfiklubi.

Saaremaa Merispordi Selts noppis Samsung Eesti karikavõistluse arvestuses hooaja kokkuvõttes kokku viis medalit. Saaremaa Surfiklubi teenis kolm esikolmikukohta. Lisaks tunnistati Eesti parimaks lühirajajahiks jaht Lenny, mille meeskonnas sõidab ka saarlane Ants Haavel.

Noortetöö on peamine

Teist aastat järjest klubide karika võitnud SMS-i kommodoori Margus Hieti sõnul ongi noortetöö klubi peamine tegevus. “Me oleme alati öelnud, et noortega töö on peamine, vanad saavad ise endaga hakkama. Järelkasv on peamine,” rääkis Hiet, kelle sõnul tuli sel aastal võit raskemalt, kuna punktisüsteemi tehti ümber. Samas tehti nii mõneski klassis puhas töö. “Optimistidel sõidavad eesotsas praktiliselt ainult meie poisid,” märkis kommodoor.

Lisaks sellele, et saarlased olid praegu esindatud pea igas paadiklassis, märkis Hiet, et palju on ka neid, kes on tagant tulemas. “Kahe aasta pärast tulevad tippu tüdrukud. Teevad praegu juba julget sõitu. Hakkavad varsti ka poisse võitma.”

Hakkab konkureerima parimaga

Viimast aastat Laser Radial klassis sõitnud ja taaskord parimaks tunnistatud Kaarel Kruusmägil oma hooajaga siiski rahule ei jäänud. “Peamise eesmärgi täitmine, võistelda edukalt MM-l, ebaõnnestus,” tõdes Hollandis toimunud MM-i 43. kohaga lõpetanud purjetaja.

Järgmisel hooajal vahetab Kruusmägi klassi, kolides Radial-klassist Standard-klassi, “Läheb raskemaks,” nentis Kruusmägi, kelle sõnul tema hammas samas klassis olümpiamängudele sõitva MM pronksi Deniss Karpaki peale veel ei hakka.

Õigel ajal õiges kohas

Nii iseloomustas Saaremaa Surfiklubi treener Johannes Kaju klubidearvestuse kolmandat kohta. Tema sõnul võideti kolmas koht, kuna osaleti nendes võistlusklassides, kus sai kohapunkte. “Loomulikult on see ka kõva töö tulemus,” kiitis treener hoolealuseid. “Noored pidasid hooaja edukalt vastu. Näiteks kevadel võistlesime noortega viiel nädalavahetusel järjest. See on ikka suur koormus,” rääkis Kaju, kelle sõnul läks hooaeg täie ette.

Samsung Eesti karikavõistlusel medalile jõudnud saarlased:

Parim klubi:

SMS, kommodoor Margus Hiet

Optimist-klass:
1. Kristo Õunap (SMS)
2. Taavi-Martin Enno (SMS)

Zoom8-klass:
3. Aksel Artus (SMS)

Laser 4.7 klass:
1. Siim Ots (SMS)

Laser Radial klass:
1. Kaarel Kruusmägi (SMS

Techno 293 klass:
2. Benjamin Siirak (Surfiklubi)

Raceboard juuniorid klass:
1. John Kaju (Surfiklubi)
2. Karoliina Noor (Surfiklubi)

Print Friendly, PDF & Email