Kuressaare linnavalitsus korrastab reklaamindust (1)

Kuressaare linnavalitsus korrastab reklaamindust

 

Kuressaare linnavalitsus saadab sel kuul linnavolikogule määruse eelnõu, millega kehtestatakse linnas reklaamimaks.

Ehkki samasisuline dokument on abilinnapea Kalle Koovi (fotol) sõnul olemas 1999. aastast, on tekkinud vajadus linnas toimivat reklaamindust korrastada. Koov nentis, et erandlikud pole olukorrad, kui äride omanikud panevad üles omavolilisi reklaamtahvleid. Samuti on linnavolikogu revisjonikomisjon pärinud aru, kui palju laekub linnakassasse reklaamimaksust raha.

Eelnõu kohaselt kehtestatakse Kuressaare linnas reklaamimaksu alammääraks ruutmeetri eest kaks krooni päevas, kuid lähtuvalt reklaami paigaldamise kohast rakendatakse diferentseeritud maksumäärasid. Nii tuleb kesklinnas kuulutuse ruutmeetri eest maksta 4 krooni ning üle tänava riputatud plagu eest 10 krooni ruutmeetrilt. Ühissõiduki kogu välispinna kujundus reklaamina hakkab maksma 25 krooni päevas.

Sotsiaalreklaami ja heategevusürituste reklaami osas võib linn kohaldada soodustusi.

Kui eelmisel aastal kogunes reklaami eest linnakassasse 105 600 krooni, siis tänavu on eelarvesse planeeritud reklaamimaksudest laekumisi 150 000 krooni.

Linnal on kavas sisse viia ka reklaamiregister, et oleks selgem ja parem ülevaade reklaami ülespanemise ja väljanägemise kohta.

Kalle Koov ütles, et selle eest, et reklaamtahvel või -tulp näeks ülespanduna ka korralik ja esteetiline välja, peab vastutama omanik, kellel tuleb koledaks muutunud või tehtud reklaam välja vahetada. Siiski on abilinnapea sõnul reklaamimaksu määrust vaja eeskätt võitlemaks linna omavoliliselt tekkivate reklaamidega.

Print Friendly, PDF & Email