Juhtkiri: Bussifirma GoBus annab alla

Juhtkiri: Bussifirma GoBus annab alla

 

Kui Saare maavalitsus bussifirmaga GoBus aastani 2011 veolepingu sõlmis, tundus maaliinide bussiliikluse tulevik olevat mõneks ajaks paigas. Nüüd aga on ettevõte esitanud taotluse lepingu ennetähtaegselt lõpetamiseks.

See seab taaskord kahtluse alla bussiliikluse jätkusuutlikkuse. Paratamatult on jäänud mulje, et busiliiklust ilma ettevõtteta GoBus Saare maakonnas ei eksisteeri – puudub alternatiiv, kes hakkaks kohalikke liine opereerima.

Kas vaadata kurja pilguga riigi poole, kes ei anna piisavalt dotatsiooni, et katta bussijuhtide palgatõusu? Või bussifirma poole, kes tegid omal ajal riigihankel liialt madala pakkumise ja nüüd omadega välja ei tule?

See, mis reisijat ehk klienti huvitab, on küsimus, kuidas järgmisel aastal maalt linna ja linnast maale ning külast külla jõuda? Bussiliikluse hõrenemine tooks ilmselt kaasa veelgi nn nostalgilisi piirkondi, mis on hukule määratud. Viimane aeg on lõpetada vastastikune süüdistamine ja asuda olukorda lahendama.

Print Friendly, PDF & Email