Saarlased huvituvad laevaühendusest Stockholmiga

Eile kinnitasid Saare maavanem Toomas Kasemaa ning maakonna omavalitsuste juhid ja ettevõtete esindajad Kuressaares toimunud nõupidamisel huvi avada tuleval aastal laevaliin Saaremaa Sadamast Stockholmi.

“Iga avatav laeva- ja lennuliin toob saarele uusi külastajaid ning võimaldab ka saarlastele senisest suuremat liikumisvabadust,” peab Kasemaa uute transpordiühenduste loomist Saaremaa jaoks väga oluliseks.

“Rootslaste huvi Saaremaa kui turismi sihtkoha suhtes on olemas,
1990-ndate aastate alguses Rootsist Saaremaale toimunud reisid kruiisilaevaga Baltic Star tõid siia aastas tuhandeid turiste,” põhjendas Kasemaa. “Saaremaa Sadama näol on meil nüüd olemas ka kaasaegne merevärav, mille kaudu külalisi vastu võtta.”

Nõudpidamisel osalenute arvates võiksid esimesed laevareisid Saaremaalt Stockholmi toimuda juba 2008. aasta maikuus, selleks alustatakse liini avamisest huvitatud laevafirmadega lähiajal läbirääkimisi.

Print Friendly, PDF & Email