Juhtkiri: Päästjad saavad päästetud

Juhtkiri: Päästjad saavad päästetud

 

Aastaid kestnud kannatlik ootamine on end ära tasunud – riigil on plaanis tõsta uuest aastast päästjate palku kuni 4000 krooni.

Päästjate näol on tõenäoliselt tegemist meie aja kangelastega, kes teevad oma tööd tugevast missioonitundest. Kuidas muidu seletada madala palga eest eluga riskimist ja kannatlikku palgatõusu ootamist. Ka päästeameti peadirektor Kalev Timberg kiitis eile Orissaares päästjaid selle eest, et tööd on tehtud viletsates tingimustes ja nurinata.

Ohtlik töö, ebameeldivad kogemused, negatiivsed emotsioonid, kokkupuude elu kurvema poolega – kõik see iseloomustab päästjate igapäevatööd. Päästja töö ei ole tükitöö, vaid nõuab iga hetk 100-protsendilist valmisolekut. Reageerimise kiirusest ja päästja oskustest võib oleneda kellegi elu.

Kena, et lõpuks ometi on märgatud inimesi, kes teevad tööd, milleks on vaja miljoneid kroone maksvat varustust ja vastavat koolitust, aga ka seda, mida raha eest osta ei saa – suurt südant ja ennastsalgavat meelt.

Print Friendly, PDF & Email