Saare maakond võib saada uue sõpruspiirkonna

Läinud kolmapäeval Saare maakonda külastanud Ukraina suursaadik Pavlo Kiriakov pakkus Põhja-Ukrainas asuvat Tšernigivi oblastit Saaremaale uueks sõpruspiirkonnaks.

Saare maavanem Toomas Kasemaa märkis, et kuna Ukrainas tegeldakse praegu kohalikult tasandil aktiivselt demokraatlike võimuinstitutsioonide väljatöötamisega, siis tuntakse seal Eesti lähiajaloo kogemuse vastu suurt huvi.

“Meie vestluse ajal tegi Ukraina suursaadik pakkumise, et Saare maakond võiks Põhja-Ukrainas asuva Tšernigivi oblastiga sisse seada tihedamad sõprussuhted,” rääkis maavanem.

Kasemaa jätkas, et tema ise kujutaks endale paremini ette suhtlemist mõne Ukraina regiooniga, kus näiteks kompaktselt elab ka eestlasi. “Nagu teada, elab Krimmi poolsaarel rohkesti Eestist ja ka Saaremaalt väljarännanute järeltulijaid,” ütles maavanem, “kuid me välista koostööd ka mõne muu Ukraina regiooniga.”

Majanduslikus mõttes atraktiivne turg

Saare maavanema sõnul on Ukraina majanduslikus mõttes väga atraktiivne ja suur turg. “Mitmed meie ettevõtjad on huvitatud nii Ukraina toorainest, näiteks alumiiniumist, kui ka sealsest tohutu suurest tarbijaskonnast, et sinna oma kaupu turustada,” märkis Kasemaa.

Maavanem lisas, et maavalitsuse järgmise aasta töökavasse planeeritakse kindlasti külaskäik Ukraina Tšernigivi oblastisse. “Eks pärast seda siis selgu, kas me hakkame ka tihedamalt suhtlema või mitte, mastaapidelt on ikkagi tegemist täiesti erinevate piirkondadega,” täpsustas Toomas Kasemaa.

Print Friendly, PDF & Email