Miljonilisi dividende teenis tosin saarlast

Miljonilisi dividende teenis tosin saarlast

 

Äripäevas ilmunud dividendimiljonäride edetabelist TOP 500 selgus, et üle kahe miljoni dividende teenis tänavu rohkem kui 500 ettevõtjat, kelle seas oli vähemalt kaksteist Saaremaaga seotud inimest.

Edetabeli 18.–20. kohalt leiame Tõnis Paltsu (fotol), kes lasi endale määrata dividende 20 miljonit krooni. Tõnis Palts juhtis 2005. aasta edetabelit ja eelmise aasta tabelis platseerus ta neljandale kohale.

Kuressaarest pärit Märt Vooglaiu leiame sel aastal tabeli 27. kohalt. Vooglaid maksis endale välja 15,64 miljonit krooni dividende. Eelmise aasta tabelit juhtis Vooglaid 78 miljoni krooniga.

Kinnisvaraäris tegutsev Richard Tomingas sai dividendidena 12,5 miljonit krooni ja asub tabelis 38.–39. kohal. Kuressaares elav Vello Merilo sai oma firmalt M&V Invest dividendideks 5,6 miljonit krooni ja platseerub tabelis 146. kohal.

160.–184. kohta jagamas leiame Saaremaad esindava rootslase Sven Lennart Alpstali, kelle firma Luksusjaht maksis omanikule dividendideks viis miljonit krooni.

Äripäeva poolt Saaremaa ettevõtluse grand old man’iks tituleeritud Prits Liblik, kes nüüd on keskendunud sanatooriumiärile, võttis dividendideks kolm miljonit ja jagab tabelis kohti 314.–349.

Kuressaare Ehituse omanik Tõnu Toompuu sai dividendideks 2,93 miljonit krooni ja asub tabelis 351. kohal. Äripäeva poolt avalike suhete esikõnelejaks nimetatud Meelis Kubits võttis dividendidena välja 2,5 miljonit krooni ning jagab tabelis 387.–403. kohta. Sama palju dividende lasi endale maksta ka Tõnis Paltsu endine ärikaaslane Liivi Pehk.

Kinnisvaraärimees Ants Ink, transpordiga tegelev Meelis Lonn ja Tõnis Paltsu vend Meelis Palts jäävad tabeli lõpuossa. Kõik kolm meest on dividendidena endale määranud kaks miljonit krooni.

Dividendimiljonäride edetabel ilmub Äripäevas kolmandat aastat järjest. Kui 2005. aastal pandi ritta 100 suuremat dividendisaajat ja 2006. aastal ilmus TOP 400, siis sel aastal on esmakordselt 500 eesti ärimeest ja -naist, kes teenisid ühel aastal dividendidena enam kui kaks miljonit krooni (2006. aastal jõudis kahe miljoni krooniga tabeli 214. kohale).

Äripäeva tabeli koostajate sõnul näitab see ettevõtete paranevaid majandustulemusi, aga ka suuremat põhjalikkust andmete hankimisel. Äripäeva vaatluse all olnud inimestest teenis tänavu dividendidena vähemalt miljon krooni 936 inimest.

Print Friendly, PDF & Email