Teade

Paljud teist on viimaste päevade jooksul leidnud oma postkastist ümbriku jõulukaartide ja 99-kroonise arvega kirjastuselt Suu ja Jalaga Maalivate Kunstnike Kirjastuse OÜ.

Teatame, et Saaremaa Puuetega Inimeste Kojal ja Saare Maakonna Invaühingul ei ole selle saadetisega mitte midagi ühist.

Kogu maailmas tehakse puuetega inimeste nimel kõikvõimalikke korjandusi ja tuluõhtuid, kuid sellele eelneb alati ka pikk eelreklaam. Ka teavitatakse üldsust selliste kampaaniatega kogutud rahade kasutamisest. Praegusel juhul unustati eelkampaania ära.

Suu ja Jalaga Maalivate Kunstnike Kirjastuse OÜ tegutseb Euroopas juba üle 50 aasta. Viimasel aastakümnel on Eestist sellega liitunud Tiia Järvepõld ja Meelis Luks. Eestis kogutud raha läheb vastava grupi ühiskatlasse kogu Euroopas.

Selliste aktsioonide tulemusena teenitud raha eest on tasutud Meelis Luksi osalused näitustel, õpingud jne. Tiia Järvepõld on samuti sealt toetusi saanud. Samas toetatakse ka teiste riikide sarnaseid kunstnikke Eestist kogutud rahadega.

Nüüd arve tasumisest. Siin näen mina ainult üht teed ja see on lähtumine omaenda südame häälest. Igaüks otsustab oma äranägemise järgi, kas toetada neid kunstnikke või ei.

Maire Peirumaa,
Saare Maakonna
Invaühingu esimees

Print Friendly, PDF & Email