Kodutütred meisterdasid laagris aastapäevakingitusi

Täna lõpeb maakonna kodutütarde sügislaager Astes, kus lisaks traditsioonilistele laagritegevustele sooritati järgueksameid ning tehti ohtralt käsitööd.

Kaitseliidu Saaremaa maleva noorteinstruktori Ingrid Paiste sõnul valmistavad ligi nelikümmend kodutütart koos juhendajatega hulgaliselt mitmesuguseid käsitööesemeid, mida kinkida külalistele, kes on kutsutud 10. novembril Kuressaare linnateatrisse tähistatama kodutütarde liikumise taasloomise kümnendat aastapäeva Saaremaal.

Täna teevad laagrilised järgueksameid, mille tarvis on muuhulgas vaja häid teadmisi Eesti ajaloost ja oma kodukandist. Paiste sõnul on kodutütardel kokku kuus järku, neist madalaim on kuues. Enamik Saare maakonna kodutütardest on Paiste hinnangul alles alustajatena kuuenda järgu tasemel, kuid üpris paljud on jõudnud ka neljanda järguni.

“Esimest järku ei ole meie maakonnas kellelgi, sest tüdrukud jõuavad enne selleni jõudmist kodutütreeast välja kasvada,” selgitas Paiste.

Maakonna kodutütred laagerdavad ühiselt igal kevadisel ja sügisesel koolivaheajal.

Print Friendly, PDF & Email