Väinamere parvlaevaliinidel hakkas kehtima talvine sõidugraafik (1)

Eilsest kehtib Kuivastu-Virtsu ja Rohuküla-Heltermaa parvlaevaliinidel talvine sõidugraafik.

Kuivastu-Virtsu liini graafikus Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul väga olulisi muudatusi ei toimu, laevad väljuvad mõlemast sadamast reeglina igal täistunnil.

“Ära jäävad öised reisid väljumistega Kuivastust kell 1.00 ja Virtsust kell 2.00. Samas toimuvad iga päev reisid Kuivastust kell 23.00 ja Virtsust kell 24.00, mida eelnevatel aastatel talvises graafikus pole olnud. Veidi hõredam on võrreldes ülejäänud nädalapäevadega vaid laupäeva pealelõuna, kus reisid toimuvad üle kahe tunni,” ütles Hiiuväin.

Rohuküla–Heltermaa liinil on tänavune talvine graafik võrreldes möödunud aastaga saanud juurde neli reisi – reedel Rohukülast kell 16.30 ja Heltermaalt kell 18.30, laupäeval kell 20.30 Rohukülast ning pühapäeval kell 14.30 Heltermaalt. Sügisese graafikuga võrreldes toimub nädalas 12 reisi vähem.

Vastavalt majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tellimusele on parvlaevagraafikud jagatud aasta lõikes neljaks perioodiks: kevad, sügis, talv ja suvi.

“Viimastel aastatel on erinevate perioodide graafikud aina väikesemate erinevustega, kuna sõidunõudlus on muutunud aastaringselt ühtlasemaks. Suvist täiendavat koormust reguleeritakse vabagraafiku ja lisareisidega,” selgitas Hiiuväin.

Print Friendly, PDF & Email