Lümanda vaeb lasteaia ja põhikooli ühinemist

Lümanda vaeb lasteaia ja põhikooli ühinemist

 

Eilses Lümanda volikogus tõstatas vallavanem Toivo Vaik põhikooli ja lasteaia ühendamise küsimuse. Volikogu otsustas anda vallavalitsusele ülesandeks moodustada komisjon, mis hakkaks arutama põhikooli ja lasteaia ühinemise mõttekust.

Vallavolikogu liige, Lümanda põhikooli direktor Tiina Talvi (fotol) rõhutas, et tegemist ei ole ühinemise algatamisega, vaid aruteluga, kas ühinemise mõtet üldse tasub päevakorda võtta. “Saare maakonna mastaabis ei ole see uudis,” märkis Talvi.

Talvi sõnul asub komisjon, kuhu kuuluvad ka kooli ja lasteaia esindajad, vaagima ideed majandusliku ja kaadrikorraldusliku külje pealt. Kindlasti ei ole kõne all kahe asutuse füüsiline liitmine, kinnitas Talvi. “Kui liita, siis juhtimise ja majanduskülje pealt,” selgitas ta.

Talvi hinnangul on ühinemisel nii positiivseid kui ka negatiivseid aspekte ning neid asubki vastav komisjon välja selgitama.

Print Friendly, PDF & Email