Haigla taotleb spetsialistidele korterit

Kuressaare Haigla Sihtasutus palub Kuressaare linnavalitsuselt abi spetsialistidele munitsipaaleluruumide muretsemiseks.

“Üks lahendusi, et saada Saaremaale eriarste, oleks tagada neile munitsipaalkorter,” ütles sihtasutuse juhatuse esimees Viktor Sarapuu, kelle sõnul taotleb haigla kahte korterit. Haigla ravijuht Reet Tuisk märkis, et hetkel küll ühtegi spetsialisti tulemas ei ole, aga kui haiglal on võimalik välja pakkuda eluase, on see noorele arstile, kellel võib ka õppelaen maksta olla, hea boonus.

Linnavalitsusele saadetud kirjas rõhutab Sarapuu, et Kuressaare Haigla Sihtasutuse üks peamisi probleeme on eriarstide vähesus, mis on probleemiks ka teistes Eestimaa haiglates. Kui mandril saavad arstid sõita ka ühest haiglast teise tööle, siis Saaremaale sõitmine ei ole pikkade vahemaade ja suure ajakulu tõttu võimalik.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov kinnitas, et haigla on tõepoolest taotlenud kahte eluruumi. “Kas me taotluse rahuldatud saame, oleneb sellest, kas KredEx ja majandus- ja kommunikatsiooniministeerium Kuressaare linna taotluse munitsipaaleluruumi projekti raames rahuldavad või mitte,” ütles Koov.

Kuressaare linnavolikogu otsustas märtsis osta osaühingult Fibera Grupp munitsipaalpindadeks seitse korterit kokku hinnaga 4 128 525 krooni. Koovi sõnul soovib Kuressaare linn omandada ka ülejäänud 18 Aia tn 49 asuvat korterit (ruutmeetri hinnaga 14 750 krooni) ning juhul, kui volikogu annab selleks nõusoleku ning riik läbi KredExi raha, saab lahendatud kõikide Kuressaare sundüürnike eluasememure.

Lisaks on avaldatud soovi saada eluruumid uutele arstidele ning samuti võiks sealt endale eluruumi saada praegu otsitav linnaarhitekt.

Print Friendly, PDF & Email