Juhtkiri: Tuletornid turismitooteks

Juhtkiri: Tuletornid turismitooteks

 

Eile toimus Kuressaares seminar, kus arutleti, kuidas tuletornidest turismiobjektid teha. Eeskujuna toodi näiteks Hiiumaa, kus ühe valla territooriumil on korda tehtud ja huvilistele avatud lausa kolm tuletorni.

Kuidas siis saarlased hiidlastest kehvemad on? Tuletornide kordategemine ning turismiobjektina avamine ei pidavat jääma mitte raha, vaid ettevõtlike inimeste ja pealehakkamise taha. Olgu või turistide jaoks, aga saarlastele nii omased tuletornid vääriksid kindlasti kordategemist.

Hea oleks vaadata meil endilgi. Küll saarte sümbol, kuid tuletornid on meie maakonnas enamuses räämas ja uks kindlalt külaliste ees tabas. Kas tõesti ei ole kohalikke entusiaste, kes kirjutaksid/juhiksid projekti ning aitaksid tuletornid korda teha? Raha pakutakse, kuid seda kätte saada tundub saarlastele üle jõu käivat.

Olgugi et hiidlastel on säilinud Kõpu tuletorni näol üks Euroopa vanemaid majakaid, on ka Saaremaal küllalt tuletorne, mis väärivad kordategemist ja mida võiks uhkusega vaadata ning teistelegi näidata.

Print Friendly, PDF & Email