Praamisõit kallineb ligi kaks korda

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kinnitas mandri ja saarte vaheliste parvlaevapiletite uue hinnakirja.

Parvlaeva tavapileti hind Kuivastu-Virtsu liinil tõuseb uuest aastast praeguselt 20 kroonilt 35 kroonile, Heltermaa-Rohuküla liinil aga 25 kroonilt 40 kroonile. Auto ülevedu Saaremaalt mandrile kallineb 55 kroonilt 100 kroonile ning Hiiumaalt 75 kroonilt 120 kroonile.

Ministeeriumi teatel lähtuti hindade määramisel ühissõidukite kasutamise soodustamise põhimõttest: liinibussiga sõita on odavam kui isikliku autoga.
Ministeerium täpsustas ka saareelanike autosoodustuse alust, kuna probleeme oli liisitud autodega. Autosoodustust saab isik, kelle asukohaks äriregistris või elukohaks rahvastikuregistris on märgitud Hiiu või Saare maakond.

Print Friendly, PDF & Email