Orissaare internaatkooli nõukogu heidab kõurikud koolist välja

Orissaare internaatkooli nõukogu otsustas reedel, et uuest veerandist saavad kooli jääda vaid need noored, kes soovivad õppida. Ligi 40 õpilasest 15 saadetakse mujale koolidesse.

“Oleme seisukohal, et käesoleva õppeaasta järgmise veerandi alguses oleksid Orissaare internaatkoolis õpilased, kes tahavad õppida,” ütles koolinõukogu esimees vallavanem Raimu Aardam ajalehele Meie Maa.

“Selle seltskonnaga, kes ei käi koolis ning kes rikuvad koolikorda alkoholi tarbides, suitsetades, hulkudes ja lõhkudes, ei ole Orissaare internaatkoolis midagi teha. Sellega, et need õpilased saaksid endale teise õpikeskkonna, tegeleb juba kõrgemalseisev organ,” rääkis Aardam. Ülejäänud õpilastega minnakse õppeaasta lõpuni ning tuleval sügisel kool enam õpilasi vastu ei võta.

Politsei koostatud “paturegister” Orissaare internaatkooli õpilaste kohta annab tunnistust 30 väljakutsest, mis on tehtud õppeaasta algusest möödunud vähem kui kahe kuu jooksul. Aardami hinnangul muutub õpilaste allumatus iga aastaga hullemaks.

“Kriminaalse taustaga õpilasi ei saa kokku viia õpilastega, kes siia tulnud muu asja pärast,” ütles Aardam, kelle väitel ei ole noortega tegelevad komisjonid, kelle kaudu lapsed internaatkooli tulevad, suutnud seda tagada.
Oma Saare andmetel on ministeeriumi koolikorralduse osakonna nõunik Ants Eglon seisukohal, et Orissaare internaatkool tuleb sulgeda.

Eglon ütles eelmisel nädalal ka meedias, et kooli probleemsed õpilased tuleks saata edasi õpilaskodudesse, põhikoolist väljalangenud õpilased aga eriklassidesse üle Eesti.

Print Friendly, PDF & Email