Elektrikatkestus põhjustas avarii soojusvõrkudes (4)

Elektrikatkestus põhjustas avarii soojusvõrkudes

 

Eile keskpäeval toimunud elektritõuke tõttu katkes mitmeks tunniks Kuressaare Soojuse klientide varustamine sooja vee ja toasoojaga.

Kuressaare Soojuse juhatuse liikme Paul Leemeti sõnul purunes elektritõuke tõttu suure katla toru, mille tagajärjel voolas põrandale ka mitukümmend kanti vett. “Me ei teagi veel kahjude suurust, sest katlasse saab minna alles esmaspäeval pärast katla jahtumist,” ütles ta.

Leemeti sõnul põhjustas avarii liigne surve, mille tekitas voolutõukest põhjustatud arvutiprogrammi häire. Kokku oli soojusvõrkudes eile kolm lühiajalist voolukatkestus. “Pikematele katkestustele peab elektroonika vastu, aga pahandust teevad just sellised hetkelised tõuked,” selgitas soojusvõrkude juht.

Kuna Kuressaare Soojus varustab sooja veega tervet Kuressaare linna, siis oli kuni poole kolmeni toasoe kadunud kõigil keskkütte tarbijatel. Samuti ei tulnud kraanist sooja vett. Vooluta olid nii spaad kui ka Kuressaare haigla.
Villord Laul OÜ-st Jaotusvõrk teatas, et tervet linna tabanud mõneminutilise elektrikatkestuse põhjustas maaühendus Haamse alajaama juures. Just Haamse elanikud jäid ka kõige pikemalt (neljaks tunniks) ilma vooluta.

Print Friendly, PDF & Email